Elly Marco Uitvaartverzorging De Vries Begraafplaats Landsmeer
Christa Smit 1 reactie

In sommige families heb je dat. Dat de familieleden aan een blik genoeg hebben. Dat als de één een half woord zegt, de ander precies weet wat er wordt bedoeld. Dat de neuzen dezelfde kant op staan en iedereen elkaar aanvult. Zo’n familie is goud waard.
De waarde van goede familiebanden blijkt des te meer wanneer een dierbare overlijdt. Het is heel fijn als in alle rust en in goede harmonie de uitvaart geregeld kan worden. Vaak denken families dat ze gehaast keuzes moeten maken, maar tussen het overlijden en de uitvaart hebben we best veel tijd om goede en weloverwogen beslissingen te nemen. Als de familieleden op een lijn zitten voor wat betreft de keuzes die gemaakt moeten worden, dan geeft dat rust. Het geeft ook ruimte. Ruimte voor de emoties die ze ervaren, ruimte om samen herinneringen op te halen, ruimte om het afscheid de vorm te geven die zij voor ogen hebben.

Niet alleen binnen de traditionele families zie je deze warme banden. Ook vriendengroepen kunnen aanvoelen als familie. Waarbij een ieder weet wat hij aan de ander heeft. Waarbij iedereen voor elkaar klaar staat. Het is ook heel bijzonder te ervaren dat ook binnen samengestelde gezinnen een dusdanig goede band kan zijn met de ex-familie dat er voor iedereen ruimte is om op zijn of haar manier afscheid te nemen en betrokken te zijn bij het vormgeven van de uitvaart.

Dat ook een team van collega’s aan kan voelen als familie bewijst ons eigen bedrijf. Elly de Vries-Jonk begon 25 jaar geleden in Landsmeer met het begeleiden van uitvaarten. Daarbij zette ze de wensen van de nabestaanden centraal, in de geest van de overledene. Haar zoon Marco zag hoe zijn moeder dat deed en hoe haar werkwijze de mensen aansprak. Hoe ze als klein bedrijf met haar persoonlijke benadering op wist te boksen tegen de grote bedrijven in de uitvaartbranche. Achttien jaar geleden besloot hij zich bij haar te voegen en als team kunnen ze nu trots zijn op wat ze in al die jaren hebben bereikt.

Elly heeft ondertussen het stokje overgedragen aan Marco, maar zit absoluut niet stil. Ze heeft energie voor tien en is nog steeds 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar en inzetbaar. Bij grote uitvaarten werken Marco en Elly graag samen. ´We hebben aan een blik of een half woord genoeg. We hebben een hele goede band en kennen elkaar door en door´ aldus Elly. Die samenwerking maakt dat het bedrijf heel flexibel in kan spelen op de wensen van de nabestaanden en dat nog steeds dezelfde kwaliteit wordt geleverd als 25 jaar geleden.

Naast Marco en Elly maken ook Bas, Annelies, Tootje, Christa en Freek deel uit van het team van De Vries. ´Het mooie is dat iedereen binnen het team het bedrijf ziet als zijn eigen bedrijf en niet het idee heeft in dienst te zijn. De band is hecht en daardoor voelt dit team aan als familie,’ vertelt Marco. ´Ik ben enorm trots op hoe wij als team iedere uitvaart, samen met de nabestaanden, met zorg vormgeven en hoop nog jaren met deze ´familie´ verder te mogen werken.’

Deze column is geschreven door Elly en Marco van Uitvaartverzorging De Vries

 

— One Comment —

  1. Mooi verhaal over een mooi bedrijf met bijhorende lieve mensen.
    Gefeliciteerd met jullie jubileum en ik zou zeggen, ga vooral zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *