Crematie in Assendelft

Uitvaartbegeleider Christa: “Ik laat het levensverhaal van een overledene een rol spelen bij het afscheid. Dan blijft het afscheid puur en zal het warm en persoonlijk zijn.”

 

“Bij elke familie waar je binnenkomt is er een familieverhaal, een gezinsverhaal, een naastenverhaal, een levensverhaal. Je kan na een overlijden niet om dit verhaal heen. Ik vind het mooi dat ik in dat levensverhaal mag stappen. Dat ik naar die verhalen mag luisteren en dat families mij hun levensverhaal toevertrouwen, daar ben ik dankbaar voor. De overledene speelt de centrale rol, maar voor mij staan de nabestaanden net zo centraal. Ik luister respectvol en zonder oordeel naar hun verhalen en laat die verhalen een rol spelen bij het afscheid. Op die manier kunnen families of naasten op hun eigen manier afscheid nemen. Dan blijft het puur en zal het afscheid warm en persoonlijk zijn.”

Rust en ruimte
“Op het moment dat ik een familie ontmoet vlak na een overlijden, heerst er meestal een zekere mate van paniek. Op dat moment bied ik als uitvaartbegeleider rust. Al na het eerste gesprek gaan mensen zich realiseren dat zij in staat zijn om samen met mij een mooie uitvaart vorm te geven. Ik zie dan vaak gebeuren dat er ruimte komt voor hun emoties, zoals verdriet en gemis. Die emoties helpen om het leven na de uitvaart langzaam weer op te pakken. Een uitvaart is als het ware het begin van een nieuw levensverhaal, waarin het verdriet verweven wordt.”

Hecht Assendelft
“Ik ben trots op ons mooie Assendelft. Op de langste Dorpsstraat van heel Nederland. Op de jaarlijkse kermis. Op de gezelligheid die de Assendelvers daar zelf creëren. Op de tradities zoals de kortebaandraverij, de wielerronde en het rondrijden van de voetbalkampioenen door het dorp. Ik ben trots op de families die al generatie op generatie in Assendelft wonen. Op de mensen die elkaar helpen en die de tijd nemen om een praatje met elkaar te maken. Ik ben blij dat ik in Assendelft mag wonen en ik wil graag ook met mijn werk onderdeel uitmaken van deze hechte gemeenschap.”

Sfeervolle lokale mogelijkheden
Assendelft biedt als dorp veel mogelijkheden voor een warm en bijzonder afscheid na het overlijden van een dierbare. Ik denk graag met u mee als het gaat om het kiezen van een passende locatie voor het afscheid, voor een samenkomst met gelegenheid tot condoleren of voor bijvoorbeeld een lunch met de directe familie. Dit kan vaak thuis vormgegeven worden. Als dat niet mogelijk of wenselijk is heeft Assendelft de volgende locaties:

Contactformulier

    Uw naam (verplicht)

    Uw E-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Maak uw keuze

    Uw bericht (optioneel)