Bij een overlijden komt er naast veel verdriet ook veel vragen naar boven. Meer weten wat te doen bij een overlijden? Wij ondersteunen u graag!  Hieronder vindt u veelgestelde vragen die hopelijk antwoord geven op uw vraag. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u ons altijd bellen.

Ik ben niet verzekerd wat nu?

Indien u niet verzekerd bent en u wilt uw nabestaanden alle financiële zorgen ontnemen, indien u twijfelt over het al dan niet kunnen betalen van de uitvaart mocht u komen te overlijden, dan is het verstandig de kosten hiervan eens te laten bepalen aan de hand van uw wensen. Misschien alleen puur ter geruststelling. Of misschien wilt u aan de hand hiervan een verzekering afsluiten of een deposito openen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de kosten van een uitvaart op te brengen.

 

Meer informatie hierover vindt u op onze site onder het kopje ‘kosten’.

Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

Wanneer er iemand in uw omgeving overlijdt dient u de huisarts in kennis te stellen. Bel daarna zo snel mogelijk de uitvaartondernemer van uw keuze, zodat deze uw situatie kan beoordelen en u stap voor stap kan bijstaan in hetgeen er vanaf dat moment moet gebeuren.

 

Uitvaartverzorging De Vries 020-4657826

Mag ik de overledene zelf de laatste verzorging geven?

Ja dat mag. Wij maken onderscheidt tussen de zogenaamde medische verzorging, die door een deskundige dient te worden uitgevoerd en de cosmetische verzorging. Wij stimuleren het zelf  meehelpen bij deze laatste verzorging, omdat we hebben ervaren dat dit bijdraagt aan een goede rouwverwerking.

U kunt kijken bij de verzorging als wij dit doen, het samen met onze verzorgsters doen of het helemaal zelf doen, als u daar bijvoorbeeld al ervaring mee hebt.

 

Zie voor meer informatie het kopje ‘Verzorgen’op onze website.

Wat moet ik allemaal regelen nadat iemand is overleden?

Wat u moet regelen verschilt en is afhankelijk van uw situatie. Indien u dit precies wilt weten kunt u in een voorgesprek aan ons uw wensen vertellen en aan de hand daarvan kunnen we u precies aangeven wat er moet gebeuren.

Wij nemen na een overlijden alles uit handen en regelen voor u wat er geregeld moet worden om een mooie uitvaart vorm te geven. Ook naar alle administratieve zaken hoeft u niet om te kijken. U krijgt van ons een overzichtelijk naslagwerk waarin u precies kunt lezen wat er na de uitvaart allemaal geregeld dient te worden.

Indien u hier niet zelf toe in staat bent kunnen we u hiermee ook helpen.

 

Zie voor meer informatie het kopje ‘Nazorg’ op onze website.

Ik ben verzekerd kan ik bij jullie terecht?

Welke verzekering u ook heeft afgesloten u bent altijd vrij om te kiezen welke uitvaartondernemer u wilt inschakelen om u te helpen.

Indien u nog niet verzekerd bent en u wilt een verzekering afsluiten, dan raden wij u aan een natura verzekering te kiezen. Na overlijden wordt er een bedrag uitgekeerd dat u geheel naar eigen inzicht kunt aanwenden.

 

Zie voor meer informatie het kopje ‘Verzekeren’ op onze website.

Begrafenis of crematie?

Of er wordt gekozen voor een begrafenis of een crematie is doorgaans een ‘gevoelskwestie’. De één heeft meer met begraven en een plekje waar naartoe kan worden gegaan, de ander met cremeren.

Ook kunnen de kosten een overweging zijn. Een crematie is doorgaans goedkoper dan een begrafenis. Met name de aankoop van een graf en de onderhoudskosten kunnen nogal oplopen.

 

Zie voor meer informatie de kopjes ‘Begraven’ en ‘Cremeren’ op onze website.

Wat zijn de kosten voor een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de wensen. Ook van de gekozen locatie. Grofweg kost een gemiddelde crematie € 5.500,00 en een gemiddelde begrafenis € 6.500,00.

 

Zie voor meer gedetailleerde informatie het kopje ‘Kosten’ op onze website.

Zijn jullie echt 24/7 bereikbaar?

Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 020-4657826.

 

Indien er ’s nacht iemand overlijdt belt u ons en zorgen wij dat uw dierbare thuis wordt opgebaard of naar onze uitvaartcentrum wordt gebracht. We doen wat op dat moment nodig is.

We vertellen u wat de verder te volgen stappen zijn en gaan, meestal de volgende dag, zodat er wat geslapen kan worden, rustig alles rondom de uitvaart bespreken en regelen.