Een persoonlijk afscheid

Een overlijden betekent niet alleen dat u iemand voor altijd moet missen, vaak zijn het juist ook de dagelijkse herinneringen die u samen met uw vader, moeder, kind, opa, oma, vriend of vriendin maakten, die nu wegvallen. U kunt niet meer ‘samen naar de eendjes’, ‘een terrasje pakken op de Koemarkt’ of ‘kaarten op zondagmiddag’. Door goed naar u te luisteren, proberen we de waarde die u hechtte aan deze gezamenlijke momenten mee te nemen in de plechtigheid voor de crematie of begrafenis. Op die manier organiseren we samen een warm afscheid in lijn met hoe de overledene geleefd heeft.

begrafenis-purmerend

Tootje: ,, Mij inleven in de familie, hen aanvoelen, hun behoeftes en wensen vervullen vind ik prachtig. Binnen Uitvaartverzorging De Vries kijken we niet op de klok. We nemen alle tijd om families te begeleiden bij een begrafenis of crematie.”

Over Tootje
,,Ik vind het heel belangrijk dat de nabestaanden bij een begrafenis of crematie doen wat goed voelt en wat bij de overledene past. Ik vind wat standaard of gebruikelijk is niet belangrijk. Het gaat erom dat het bij de familie past.  Ook de verzorging vind ik mooi en ik probeer altijd of we een manier kunnen vinden om het samen met de familie te doen. In eerste instantie is er vaak twijfel, maar als zij er toch bij zijn geweest, geven families vaak aan dat zij het als heel waardevol hebben ervaren. Mensen kunnen veel meer dan dat zij denken.

Als uitvaartbegeleider kan ik mezelf zijn. Ik ben toegankelijk en open, waardoor ik in korte tijd een band met de nabestaanden kan opbouwen. Er wordt weleens gezegd: Tootje, jij bent onzichtbaar zichtbaar aanwezig. Dat vind ik een prachtig compliment. Uitvaartzorg gaat niet om mij, maar om de nabestaanden.”

Kosten uitvaart Purmerend
Als uitvaartverzorger zorgen wij ervoor dat uw afscheid persoonlijk en warm is, maar wij vinden het ook belangrijk om met u mee te denken over de kosten van een begrafenis of crematie in Purmerend. Zo kan de keuze voor een thuisopbaring, een uitvaart soms minder duur maken en toch warm en persoonlijk. Daarnaast bieden wij onze ‘gezinsrouwwagen’ tegen een laag tarief aan, omdat wij het belangrijk vinden dat u altijd de mogelijkheid heeft om ook de laatste rit samen te zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat een mooi afscheid niet per se duur hoeft te zijn. Wij zijn bekend met vele alternatieven om het afscheid betaalbaar te houden. Hierin onderscheiden wij ons van andere uitvaartondernemers.

kosten-uitvaart-purmerend-kosten-uitvaart-purmerend

Mogelijkheden begrafenis Purmerend

Uitvaartverzorging De Vries heeft vijfentwintig jaar ervaring met begrafenissen in Purmerend. Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden, kennen de mensen en kunnen meedenken over sfeervolle alternatieve manieren om afscheid te nemen. Of het nu gaat om een intieme dienst in de Taborkerk, een begrafenis op de lokale begraafplaats of een condoleance bij Spijkerman aan het kanaal, wij kunnen u daarin begeleiden.

crematie-purmerend

De lievelingsbloemen van de overledene op de kist geven een persoonlijke sfeer aan een afscheid

Begraafplaats Purmerend

Purmerend heeft drie begraafplaatsen waar we een begrafenis voor u kunnen regelen. De Oude Algemene Begraafplaats aan de Nieuwstraat en de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg zijn gemeentelijke begraafplaatsen waar we voor iedereen, ongeacht afkomst of religie een begrafenis kunnen regelen. De begraafplaats aan de Overweersepolderdijk is een katholieke begraafplaats. De afscheidsbijeenkomst voorafgaand aan de begrafenis kan op ieder gewenste locatie plaatsvinden. Ook kan overwogen worden een begraafplaats te kiezen in de nabije omgeving van Purmerend zoals de Algemene begraafplaats in Purmerland.

Crematie in Purmerend

Uiteraard kunnen wij u naast een begrafenis ook helpen met het regelen van een sfeervolle crematie in Purmerend. Net zoals bij een begrafenis, is het helemaal aan u en afhankelijk van uw wensen op welke manier u het afscheid wilt vormgeven. U kunt kiezen voor een traditionele uitvaartdienst in een crematorium dat voor u het beste aanvoelt. Voor een crematie in Purmerend kunt u terecht aan de rand van de stad. Wij kunnen ook een crematie regelen in de omgeving, zoals De Nieuwe Noorder in Amsterdam Noord, Purmerend of Hoorn. Hieronder kunt u vinden uit welke crematoria u kunt kiezen. Wij hebben van de crematoria waar onze families het meest gebruik van maken een korte beschrijving van onze ervaringen:

  • Crematie in Purmerend, Purmerweg 92 te Purmerend

Het Crematorium Purmerend van Purmerend heeft een aula waar circa honderd genodigden kunnen zitten en waar voor nog eens honderd personen ruimte is om te staan. Ondanks dat de ruimte niet echt klein is, maakt het toch een wat krappe indruk. De aula is namelijk niet heel licht. We raden u aan van tevoren bij dit crematorium te gaan kijken als u sfeer belangrijk vindt. Het aantal parkeerplekken bij Crematorium Purmerend is beperkt dus het kan verstandig zijn om met het openbaar vervoer of de fiets naar het crematorium te gaan.

Begraafplaats en Crematorium De Nieuwe Noorder ligt tussen Amsterdam Noord en Landsmeer in, te midden van prachtig groen en langs het Noordhollandsch kanaal. De gebouwen zijn in 2013 verbouwd en daarmee heeft De Nieuwe Noorder een moderne en lichte uitstraling gekregen. De aula, die relatief klein is, geeft door het gebruik van glas en natuurlijke materialen toch een ruimtelijk gevoel. Zeker met mooi weer zorgt de lichtinval voor een prachtige sfeer tijdens de plechtigheid voorafgaand aan een begrafenis of crematie. De koffiekamer is in dezelfde stijl gebouwd en biedt een fijne, lichte ruimte voor uw samenkomst na een begrafenis of crematie. Bij het crematorium is ook een uitvaartcentrum gevestigd wat als voordeel heeft dat de opbaring, plechtigheid, begrafenis, crematie en condoleance op hetzelfde terrein mogelijk is. Als u bij De Nieuwe Noorder samen met de overledene mee wilt lopen naar de crematieruimte dan kan dat, maar slechts in overleg met het crematorium en op bepaalde tijden.

  • Crematie in Zaanstad, Wibautstraat 282 te Zaandam

Crematorium Zaanstad biedt ruimte aan een groot aantal gasten. Ondanks deze grote capaciteit is het de ontwerpers van het pand gelukt om de sfeer toch intiem te houden. In de aula kunnen honderdvijftig genodigden plaatsnemen en kunnen daarnaast nog ongeveer driehonderd mensen staan. Er zijn veel ramen waaronder een bijzondere raampartij van blauwe glas. Dit glas bevindt zich achter de plek waar de kist tijdens de plechtigheid staat en hierdoor lijkt de ruimte kleiner. Daarnaast kunnen in dit crematorium ook wat kleinere bijeenkomsten gehouden worden en er is ook een familiekamer, als u afscheid wilt nemen met maximaal tien personen. Dit crematorium bevindt zich op een industrieterrein, wat goed is om te weten als u de ligging belangrijk vindt.

  • Crematie in Westgaarde, Ookmeerweg 275 te Amsterdam
  • Crematie in De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 te Amsterdam
  • Crematie in Hoorn, Berkhouterweg 26 te Hoorn
  • Crematie in Schagen, Haringhuizerweg 3 te Schagen

Afscheid in Purmerend

Als een familie het afscheid in Purmerend te laten plaatsvinden en de crematie of begrafenis elders dan is dat mogelijk. U kunt er dan bijvoorbeeld aan denken om de dienst en condoleance in Broek in Waterland te houden en de crematie of begrafenis in Amsterdam of Hoorn. Sommige mensen kiezen ervoor om op een mooie locatie met familie en vrienden samen te kunnen zijn, denk bijvoorbeeld aan de Taborkerk of het Uitvaarthuis om vervolgens in onze familierouwwagen met de overledene naar het crematorium te rijden. De auto uitzwaaien, eventueel met ballonnen en bellenblaas, door vrienden en familie kan dan heel erg mooi en troostrijk zijn.

uitvaart-purmerend

Ballonnen geven altijd hoop en luchtigheid bij een afscheid in een uitvaartcentrum

Uitvaartverzorging Purmerend: details en rituelen

Wij vinden het belangrijk dat onze uitvaartverzorgers in de periode voorafgaand en tijdens de uitvaart veel aandacht schenken aan details, sfeer en eventueel afscheidsrituelen. Een kerkelijke uitvaart kent veel rituelen, zoals gebeden, zang en een preek. Die rituelen geven houvast en troost. Maar steeds meer minder mensen zijn verbonden aan een kerk, maar het is wel fijn om de troost en houvast te behouden. Onze uitvaartverzorging helpt u om zelf invulling te geven aan afscheidsrituelen tijdens of voorafgaand aan de begrafenis of crematie in Purmerend.

Zo kunt u bij een opbaring in Purmerend iets simpels doen als een kaarsje aansteken. Met dit kleine gebaar zorgt u voor een moment van bezinning, terwijl u de overledene in het licht zet. Ook kunt u denken aan het zelf maken van een rouwboeket om tijdens de crematie op of bij de kist te leggen. Wanneer u de tijd neemt om met de lievelingsbloemen van de overledene een mooie samenstelling te maken, benadrukt u wie de overledene was, zonder dat u daarover hoeft te praten. Onze uitvaartverzorgers hebben veel ervaring en zullen snel herkennen welke rituelen passend zijn bij uw familie.

Bas: ,,Ik mocht in Purmerend de uitvaart regelen van een mevrouw die van oorsprong gelovig was. In de loop van haar leven was ze de band met de kerk verloren. In gesprek met de familie hoorde ik dat het heel goed bij de overledene zou passen om aan de afscheidsbijeenkomst, voorafgaand aan de crematie, toch een religieus accent te geven. De Taborkerk bleek daarvoor de meest geschikte locatie voor de afscheidsbijeenkomst. De lichte en intieme uitstraling van de kerk, samen met de ronde opstelling maakten dat de uitvaart perfect aansloot bij hoe mevrouw in het leven stond. En ook zonder voorganger vond de familie troost in het lichtritueel dat we samen hebben vormgegeven. Door op deze manier te luisteren naar en mee te denken met de familie, kon ik voor de familie de uitvaart organiseren die zij voor ogen hadden.”

Uitvaartkosten Purmerend

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen, maar ook door het lokale prijsniveau. Een samenzijn rondom een begrafenis of crematie in Purmerend verloopt en kost niet hetzelfde als bij een begrafenis of crematie in Hellevoetsluis . Het kan van belang zijn om een passende voorziening te treffen om de uitvaartkosten van een begrafenis of crematie in Purmerend te dekken. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn.

Uitvaartverzorging De Vries geeft de lokale prijzen jaarlijks door aan uitvaartverzekeraar Lifetri (voorheen Nuvema). Voor mensen uit onze regio worden de uitvaartverzekeringen van Lifetri dan ook gebaseerd op de prijzen die hier voor een begrafenis of crematie gelden. Hierdoor wordt een op maat gemaakte uitvaartverzekering aangeboden die én aansluit bij de persoonlijke wensen voor een begrafenis of crematie én bij de lokale uitvaartkosten.

Wij geven van tevoren inzicht in de uitvaartkosten in Purmerend

Bij Lifetri (voorheen Nuvema) kunt u, net als bij vele andere partijen op internet, de premie van een uitvaartverzekering berekenen. De Consumentenbond benadrukt in haar onderzoeken altijd de kwaliteit van de uitvaartverzekering van Lifetri.