Sparen
U kunt de kosten van uw uitvaart zelf bij elkaar sparen. Het grote voordeel is dat u geen kosten aan de verzekeraar hoeft te betalen. Een nadeel van zelf sparen is dat de rente op uw spaargeld vaak lager is dan het rendement dat een verzekeraar maakt, daardoor is sparen vaak toch minder aantrekkelijk dan het lijkt. Daar komt bij dat u het complete bedrag voor de uitvaart eigenlijk vanaf de eerste dag beschikbaar moet hebben. Een overlijden komt immers vaak onverwacht.

Deposito
Als u het bedrag voor uw uitvaart al bij elkaar gespaard heeft, kunt u dit via een deposito direct betalen. Een groot voordeel is dat het bedrag op uw naam gereserveerd blijft staan op een rekening die alleen gebruikt kan worden om de uitvaart te betalen. De rente wordt automatisch toegevoegd aan uw kapitaal, om stijging van de uitvaartkosten op te vangen. Een deposito geeft zekerheid en neemt zorg weg bij uw nabestaanden. Een deposito is vooral interessant als u op leeftijd bent en een deel van uw vermogen wilt reserveren voor uw uitvaart.

Verzekeren
Als u het bedrag nog niet bij elkaar gespaard heeft en sparen u geen voordeel oplevert, kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. De verzekering zorgt ervoor dat u te allen tijde (wanneer het overlijden ook plaats vindt) verzekerd bent dat u uw nabestaanden niet met kosten voor uw uitvaart opzadelt.

Mocht u meer informatie over een verzekering wensen dan kunt u contact met ons opnemen.