rouwauto Uitvaartverzorging De Vries Uitvaart Landsmeer Zaanstad
Christa Smit Geen reacties

Denkt u aan uw eigen uitvaart dan heeft u waarschijnlijk de muziek op uw netvlies die u wilt laten horen. Of u heeft misschien al bepaald of u koffie wilt laten serveren of toch liever wijn. Maar als het neerkomt op de laatste rit, weet u dan al wat u wilt?
Wilt u rechtstreeks naar de uitvaartlocatie worden gebracht of misschien liever nog een laatste ritje langs uw favoriete plekje in de stille natuur, samen met uw gezin?

Nog niet zo lang geleden begeleidde wij een uitvaart in Monnickendam. 

De overleden mevrouw was naast moeder ook oma van twee kleindochters van begin twintig. De band tussen oma en de kleinkinderen was bijzonder warm. De kleindochters wilden dan ook heel graag het laatste ritje mee met hun lieve oma. Dat hadden ze bij opa gedaan en ook nu wilden ze samen oma wegbrengen naar haar laatste rustplaats.

Met de gekscherende opmerking dat de eventuele boete voor de familie zou zijn, stond de chauffeur toe dat de twee kleindochters samen op de bijrijdersstoel plaatsnamen. Zo vertrokken ze gezamenlijk naar het crematorium.  ‘Het was mooi om aan de wens van de kleinkinderen te kunnen voldoen. En ook erg grappig om die meiden daar samen op die autostoel te zien zitten. Ze hadden zelf de grootste lol’.

Het verzoek om nog even op pad te mogen met een overledene krijgen we wel vaker. Soms is er een behoefte om nog eenmaal langs het woonhuis te rijden, soms om nog eenmaal een rondje door het dorp te maken. De ene keer gaat het om het ritje zelf en de andere keer gaat het om het samen zijn. Nog even de lievelingsmuziek opzetten in de auto, samen herinneringen ophalen en misschien nog wel even praten tegen de overledene.

Dat bracht ons op het idee om op zoek te gaan naar een rouwauto die naast de overledene plaats biedt aan meerdere mensen. Het is een klassieke Volvo geworden met in totaal vier zitplaatsen waarmee nabestaanden samen met de overledene een laatste rit kunnen maken. Als de familie het wil, mogen zij ook zelf de auto besturen.

Ter ere van ons 25-jarig bestaan stellen wij deze gezinsrouwauto in 2019 kosteloos ter beschikking als dat het afscheid mooier, intiemer of misschien wel wat luchtiger maakt.

Het idee van deze gezinsrouwauto is ontstaan tijdens een bezoek van Marco, eigenaar en uitvaartbegeleider van De Vries Uitvaartverzorging, aan een camping, waar een gezamenlijke ruimte met koelkasten, pannen en een koffiezetapparaat beschikbaar was voor de gasten. De gasten mochten van alles gratis gebruik maken, het ging allemaal op basis van vertrouwen. Marco: ‘Ik vond dit idee hartverwarmend en dacht na over hoe ik de harten zou kunnen verwarmen van families die wij begeleiden door op basis van vertrouwen iets moois te geven. Een cadeautje ter ere van ons 25-jarig bestaan dit jaar.’

En zo kunt u aan uw wensenlijstje nu ook de laatste rit toevoegen; hoe u samen met uw gezin de weg naar uw laatste rustplaats wilt maken. Een ritje door het dorp, langs uw ouderlijk huis of gewoon nog een keer langs uw favoriete plekje, ergens in de stille natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *