Christa Smit Geen reacties

Hadden we jullie maar meteen gebeld!’, verzuchtte een familie nog niet zo lang geleden. Mevrouw was die nacht overleden en door omstandigheden werd op dat moment een andere uitvaartonderneming gebeld. Toen die de volgende dag tegen de afspraak in niet langs kwam, zat de familie met de handen in het haar. Via kennissen wisten ze ons alsnog te vinden en heeft een van onze uitvaartbegeleiders de familie verder begeleid. Het is lastig om vlak na het moment van overlijden een uitvaartbegeleider te moeten kiezen, maar een goede keuze daarin kan veel zorgen uit handen nemen, zoals blijkt uit bovenstaande situatie.

Een uitvaartbegeleider kiezen, dat is wel even andere koek dan het kiezen van een wasmachine of een auto. Voordat u een auto kiest, heeft u uw kennissen gevraagd naar hun ervaring, bent u naar diverse showrooms geweest en heeft u online gekeken wat het verschil is in prijs en kwaliteit. Als een dierbare overlijdt, heeft u daar geen tijd voor. Tenminste, niet op dat moment.

‘Is het dan niet logisch dat ik mijn verzekeraar bel?’ zult u denken. Dat kan, maar de financiële afwikkeling van een uitvaart is één, een persoonlijke en zorgvuldige uitvaartbegeleiding is iets anders. Dat kan verschillend worden ingevuld. Het is goed om te weten dat u vrij bent om een uitvaart te laten verzorgen door wie u maar wilt.

Maar waar let u dan op bij het kiezen van een uitvaartonderneming? Iedere uitvaartbegeleider werkt anders. Neem van tevoren de tijd om te kijken door wie u de zorg uit handen wilt laten nemen. Praat met mensen in uw omgeving die er ervaring mee hebben, en bekijk websites, lees reviews, kijk naar social media of ga in gesprek met een uitvaartondernemer om te kijken of er een klik is. Iedere uitvaartondernemer probeert zich op zijn eigen manier te onderscheiden en dat is terug te zien in de manier waarop een uitvaartbegeleider zich als bedrijf presenteert én dat is op te maken uit ervaringen van anderen.

Wij als Uitvaartverzorging De Vries zijn aangesloten bij het Keurmerk Uitvaartzorg. Ook dat kan bepalend zijn voor de te maken keuze. Maar wat zegt zo’n keurmerk nou eigenlijk? Het belangrijkste is dat er duidelijkheid is over wat wij voor u gaan doen. Dus alles wat we bespreken, van locaties tot consumpties, van bloemen tot de kleur van de kist, van de bestemming van de sieraden tot het rekeningnummer waarop de uitvaartpolis moet worden uitgekeerd, zetten we op papier. U ontvangt ook zo snel mogelijk een overzicht van de kosten. Daarmee weet u waar u aan toe bent en kunnen wij met u meedenken als u minder óf meer geld uit wilt geven en samen bekijken of de verzekering toereikend is.

Het keurmerk toetst jaarlijks op bekwaam personeel en vanzelfsprekend kunt u ervan op aan dat wij onze afspraken altijd nakomen. Dat wij daarnaast met hart en ziel de uitvaart met u vormgeven en u met grote betrokkenheid begeleiden spreekt voor zich. Zo heeft u door juist te kiezen, in de moeilijke tijd na het overlijden, een zorg minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *