Vervoer

Om de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen zijn er veel mogelijke manieren van vervoer. De meeste mensen kiezen voor een rouwwagen in zwart of zilvergrijs. Een rouwwagen kan ook besteld worden in andere kleuren. Er zijn ouderwetse modellen en moderne varianten. Net wat u mooi vindt.
Ook kunt u kiezen voor een uitvaartbus, waarin de familie mee kan rijden of voor bijvoorbeeld de vriendelijk ogende rouwmini. U mag zelfs de overledene vervoeren in uw eigen auto. Als er in stoetverband wordt gereden kan dat met eigen auto’s achter de rouwwagen aan of met volgwagens in dezelfde stijl als de rouwwagen. In een volgwagen passen 6 of 7 personen naast de chauffeur.

“De uitvaart is naar volle tevredenheid van mij en mijn broer verlopen. Zelf de rouwauto kunnen rijden met onze vader hebben wij erg gewaardeerd.

Tradioneel vervoer
Kiest u voor meer tradioneel vervoer, dan kunt u denken aan paard en wagen, een loopkoets of per boot door bijvoorbeeld Broek in Waterland, Monnickendam of de grachten van Amsterdam.

Laatste ritje samen
Wij hebben een ‘gezinsrouwauto’ met in totaal vier zitplaatsen waarmee nabestaanden samen met de overledene een laatste rit kunnen maken. Onderweg kan dan nog een keer zijn of haar lievelingsmuziek worden gedraaid en herinneringen worden opgehaald. Ter ere van ons 25-jarige bestaan stellen wij deze gezinsrouwauto in 2019 kosteloos ter beschikking als dat het afscheid mooier, intiemer of misschien wel wat luchtiger maakt. Van dit type rouwauto zijn er maar heel weinig in Nederland. Daarnaast mag u de auto ook zelf besturen!

Er is veel mogelijk en wij informeren u graag.

De Loopkoets