Vervoer

Om de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen zijn er veel mogelijke manieren van vervoer. De meeste mensen kiezen voor een rouwwagen in zwart of zilvergrijs. Een rouwwagen kan ook besteld worden in andere kleuren. Er zijn ouderwetse modellen en moderne varianten. Net wat u mooi vindt.
Ook kunt u kiezen voor een uitvaartbus, waarin de familie mee kan rijden of voor bijvoorbeeld de vriendelijk ogende rouwmini. U mag zelfs de overledene vervoeren in uw eigen auto. Als er in stoetverband wordt gereden kan dat met eigen auto’s achter de rouwwagen aan of met volgwagens in dezelfde stijl als de rouwwagen. In een volgwagen passen 6 of 7 personen naast de chauffeur.

“De uitvaart is naar volle tevredenheid van mij en mijn broer verlopen. Zelf de rouwauto kunnen rijden met onze vader hebben wij erg gewaardeerd.

Tradioneel vervoer
Kiest u voor meer tradioneel vervoer, dan kunt u denken aan paard en wagen, een loopkoets of per boot door bijvoorbeeld Broek in Waterland, Monnickendam of de grachten van Amsterdam.

Laatste ritje samen
U kunt ook zelf de rouwauto besturen en samen met de overledene een laatste rit maken. Onderweg kan dan nog een keer zijn of haar lievelingsmuziek worden afgespeeld en herinneringen worden opgehaald.

Er is veel mogelijk en wij informeren u graag.

De Loopkoets