Crematie in Purmerend

Wij ontzorgen u bij een overlijden in Purmerend. Een overlijden betekent niet alleen dat u iemand voor altijd moet missen, vaak zijn het juist ook de dagelijkse herinneringen die u samen met uw vader, moeder, kind, opa, oma, vriend of vriendin maakten, die nu wegvallen. U kunt niet meer ‘samen naar de eendjes’, ‘een terrasje pakken op de Koemarkt’ of ‘kaarten op zondagmiddag’. Door goed naar u te luisteren, proberen we de waarde die u hechtte aan deze gezamenlijke momenten mee te nemen in de plechtigheid voor de crematie of begrafenis. Op die manier organiseren we samen een warm afscheid in lijn met hoe de overledene geleefd heeft.

Tootje Uitvaartbegeleider-uitvaartverzorging de Vries

Tootje: ,, Mij inleven in de familie, hen aanvoelen, hun behoeftes en wensen vervullen vind ik prachtig. Binnen Uitvaartverzorging De Vries kijken we niet op de klok. We nemen alle tijd om families te begeleiden bij een begrafenis of crematie.”

Over Tootje
,,Ik vind het heel belangrijk dat de nabestaanden bij een begrafenis of crematie doen wat goed voelt en wat bij de overledene past. Ik vind wat standaard of gebruikelijk is niet belangrijk. Het gaat erom dat het bij de familie past.  Ook de verzorging vind ik mooi en ik probeer altijd of we een manier kunnen vinden om het samen met de familie te doen. In eerste instantie is er vaak twijfel, maar als zij er toch bij zijn geweest, geven families vaak aan dat zij het als heel waardevol hebben ervaren. Mensen kunnen veel meer dan dat zij denken.

Als uitvaartbegeleider kan ik mezelf zijn. Ik ben toegankelijk en open, waardoor ik in korte tijd een band met de nabestaanden kan opbouwen. Er wordt weleens gezegd: Tootje, jij bent onzichtbaar zichtbaar aanwezig. Dat vind ik een prachtig compliment. Uitvaartzorg gaat niet om mij, maar om de nabestaanden.”

Kosten uitvaart Purmerend
Als uitvaartverzorger zorgen wij ervoor dat uw afscheid persoonlijk en warm is, maar wij vinden het ook belangrijk om met u mee te denken over de kosten van een begrafenis of crematie in Purmerend. Zo kan de keuze voor een thuisopbaring, een uitvaart soms minder duur maken en toch warm en persoonlijk. Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Mogelijkheden in Purmerend

Uitvaartverzorging De Vries heeft al meer dan vijfentwintig jaar ervaring met begrafenissen in Purmerend. Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden, kennen de mensen en kunnen meedenken over sfeervolle alternatieve manieren om afscheid te nemen en u daarin begeleiden. Sommige mensen kiezen ervoor om op een mooie locatie met familie en vrienden samen te kunnen zijn, denk bijvoorbeeld aan de Taborkerk, Spijkerman aan het kanaal of het Uitvaarthuis om vervolgens met de overledene naar het crematorium te rijden. De auto uitzwaaien, eventueel met een erehaag van belangstellenden of  bellenblaas, door vrienden en familie kan dan heel erg mooi en troostrijk zijn.

Hoop en troost

Wij vinden het belangrijk dat onze uitvaartverzorgers in de periode voorafgaand en tijdens de uitvaart veel aandacht schenken aan details, sfeer en eventueel afscheidsrituelen. Een kerkelijke uitvaart kent veel rituelen, zoals gebeden, zang en een preek. Die rituelen geven houvast en troost. Maar steeds meer minder mensen zijn verbonden aan een kerk, maar het is wel fijn om de troost en houvast te behouden. Onze uitvaartverzorging helpt u om zelf invulling te geven aan afscheidsrituelen tijdens of voorafgaand aan de begrafenis of crematie in Purmerend.

Zo kunt u bij een opbaring in Purmerend iets simpels doen als een kaarsje aansteken. Met dit kleine gebaar zorgt u voor een moment van bezinning, terwijl u de overledene in het licht zet. Ook kunt u denken aan het zelf maken van een rouwboeket om tijdens de crematie op of bij de kist te leggen. Wanneer u de tijd neemt om met de lievelingsbloemen van de overledene een mooie samenstelling te maken, benadrukt u wie de overledene was, zonder dat u daarover hoeft te praten. Onze uitvaartverzorgers hebben veel ervaring en zullen snel herkennen welke rituelen passend zijn bij uw familie.

Tootje: ,,Ik mocht in Purmerend de uitvaart regelen van een mevrouw die van oorsprong gelovig was. In de loop van haar leven was ze de band met de kerk verloren. In gesprek met de familie hoorde ik dat het heel goed bij de overledene zou passen om aan de afscheidsbijeenkomst, voorafgaand aan de crematie, toch een religieus accent te geven. De Taborkerk bleek daarvoor de meest geschikte locatie voor de afscheidsbijeenkomst. De lichte en intieme uitstraling van de kerk, samen met de ronde opstelling maakten dat de uitvaart perfect aansloot bij hoe mevrouw in het leven stond. En ook zonder voorganger vond de familie troost in het lichtritueel dat we samen hebben vormgegeven. Door op deze manier te luisteren naar en mee te denken met de familie, kon ik voor de familie de uitvaart organiseren die zij voor ogen hadden.”

    Uw naam (verplicht)

    Uw E-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Maak uw keuze

    Uw bericht (optioneel)