Voorbeelden van overlijdensadvertenties in de krant

Overlijdensadvertentie / dankabetuiging

Tegenwoordig bestaan er veel mogelijkheden om een overlijdensadvertentie of een dankbetuiging in de krant te plaatsen, en deze goed zichtbaar en persoonlijk te maken. De advertenties kunnen in de meeste kranten in kleur worden opgemaakt en bijvoorbeeld met een foto erbij. Verschillende lettertypes en kaders maken het uw eigen persoonlijke kennisgeving.

Advertenties in landelijke dagbladen zijn kostbaar. U moet daarbij denken aan een bedrag tussen de € 1.500 en € 2.500. Een advertentie in een regionale krant (bijvoorbeeld het Noord Hollandsch Dagblad) kosten zo rond de € 350 euro. In de verschillende lokale kranten (Het Kompas, Het Gezinsblad, Prettig Weekend) is de prijs afhankelijk van de oplage.

Soms is het niet mogelijk een advertentie te plaatsen in een wekelijkse krant, omdat de deadline voor het opgeven van de advertentie om deze te plaatsen voor de dag van de uitvaart al is verstreken. Dan kunt u natuurlijk altijd ervoor kiezen een advertentie in een krant te plaatsen die elke dag uitkomt. Een dag voor plaatsing kunnen wij de advertentie nog aanleveren tot 15.00 uur ’s middags.

Na het opgeven krijgen wij een proef die we moeten goedkeuren.