Ondersteuning

Hoe eindigt u de facebookpagina of het twitteraccount van uw dierbare, moet u een erfenis aanvaarden en wat als u niet samen uit de verdeling van de erfenis komt? Welke abonnementen moeten erop gezegd?

Praktische ondersteuning

Na de uitvaart, moeten er veel praktische zaken worden geregeld, zoals bijvoorbeeld: het afhandelen van de nalatenschap, de financiën en belastingzaken, de woning. Sommige dingen moet u zelfs al in de dagen meteen na het overlijden en nog voor de uitvaart regelen. Als u dat wilt, kunt u veel hiervan zelf doen.

Om u op weg te helpen, krijgt u van ons bij de eerste bespreking de ‘Gids na overlijden’. Hierin kunt u vinden wat er allemaal geregeld moet worden en hoe u dat kunt doen.

Wanneer u in de rouw bent, is het soms niet eenvoudig om het normale leven weer op te pakken. Het kan u teveel zijn om dan het huis te moeten gaan opruimen of de financiën en de nalatenschap te moeten regelen. Bedenken wat er moet gebeuren met de kleren van de overledene? Is er voldoende geld om door te leven? Hoe zit het met de belasting? De afwikkeling van de nalatenschap? De bankzaken, abonnementen, de social media? Het zijn vragen die zich voordoen, maar waar u wellicht nog helemaal niet aan toe bent.

Het kan u rust geven als een deskundig iemand u kan ondersteunen bij alles wat er op u af komt. Na een eerste gesprek krijgt u advies over wat u in uw situatie kunt doen en wat u moet regelen. U maakt samen met onze deskundige een plan en u krijgt een offerte en kunt u bepalen wat u zelf wilt en kunt doen en waarbij u hulp nodig heeft en wat u wilt uitbesteden.

Emotionele ondersteuning

Het kan natuurlijk ook zijn dat u begeleiding nodig hebt om uw verdriet een plek te leren geven, en om het leven weer op te kunnen pakken en zelfs weer aan te kunnen na de heftige periode van misschien wel een slopend ziekteproces en het overlijden. Na een verlies.

Na verlies, waarbij het leven vaak van het ene op het andere moment ingrijpend veranderd, volgt een periode van rouw. Iedereen rouwt op een eigen manier en iedereen ervaart die rouw op een eigen manier. Misschien voelt het alsof u de enige bent die daar middenin zit. Gevoelens van verdriet en eenzaamheid, het daarvan leren accepteren. Sterke emoties als woede of agressie die u liever niet aan anderen wilt of durft te laten zien. Afscheid nemen van het leven zoals het was en waar u zo aan gehecht was, is zeer ingrijpend.

Verlies en rouw vragen tijd en aandacht. Rouw is persoonlijk en voor iedereen anders. Wanneer u vastloopt in het rouwproces of het te zwaar vindt om het alleen te doen, kan professionele ondersteuning en begeleiding wenselijk zijn. Wij werken op een persoonlijke wijze om samen te onderzoeken hoe u in en na het rouwproces een nieuwe balans en invulling aan uw leven kan geven. U leert beter om te gaan met het verlies.

In een kennismakingsgesprek bespreken we welke manier het beste bij u past.