Crematie in Landsmeer

Afscheid nemen van iemand van wie u houdt, is een bijzonder moeilijk moment in uw leven. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk door de periode naar de uitvaart toe heen te helpen. Met veel gevoel en inlevingsvermogen verzorgen wij al meer dan vijfentwintig jaar uitvaarten in Landsmeer en omstreken. Uitvaartverzorging De Vries zorgt ervoor dat u op uw eigen manier afscheid kunt nemen. Als een begrafenis of crematie mooi en persoonlijk is en recht doet aan het leven van de overledene, biedt dat u troost op momenten dat u het zwaar heeft in de periode na de uitvaart.

Marco de Vries samen met zijn moeder Elly de Vries. Elly is al meer dan vijfentwintig jaar uitvaartondernemer in Landsmeer. ,,Er is veel veranderd, maar de persoonlijke aandacht die wij geven bij een begrafenis of crematie is altijd hetzelfde gebleven.”

Samen begrafenis regelen

Wij staan dag en nacht voor u klaar en u kunt alles rondom het regelen van de begrafenis in Landsmeer aan ons toevertrouwen. Wij betrekken u en uw familie zo actief mogelijk bij het regelen van de begrafenis of crematie en alles wat daarbij komt kijken. Door onze jarenlange ervaring hebben wij gevoel voor wat u in die periode wel en niet aankunt. Het is eigenlijk altijd meer dan u denkt. Door goed naar u te luisteren en veel persoonlijke aandacht, organiseren we samen een warm afscheid in lijn met de persoonlijkheid van de overledene. Juist door u nauw bij de begrafenis of crematie te betrekken, kunt u op uw manier afscheid nemen.

Uitvaartbegeleiders Landsmeer

Wij luisteren goed naar de familie, maar verzorgen ook de overledene met veel liefde en respect. Vanwege onze ruime ervaring, kunnen wij onze volle aandacht geven aan de families waar wij mee mogen werken. Families hebben vaak het gevoel dat zij gehaast allerlei beslissingen moeten nemen, maar eigenlijk heeft u nog best veel tijd tussen het moment van overlijden en de begrafenis of crematie. U krijgt van ons alle rust en ruimte om beslissingen te nemen die voor u goed voelen en helpen u daar waar nodig.

Elly de Vries: ,,Na het overlijden van mijn vader, ontmoette ons gezin een uitvaartverzorgster die mij altijd is bijgebleven. Zij was een heel bijzondere vrouw. Ik had mijn vader tijdens zijn ziekbed intensief verzorgd en in plaats van ons van hem weg te duwen, betrok zij ons als uitvaartbegeleider zoveel mogelijk bij de begrafenis. Zij luisterde goed naar ons en gaf ons de kans om zoveel mogelijk zelf te doen. Zij bood aan om mee te helpen met de verzorging en dat gaf mij een heel goed gevoel. Ik had veel voor hem gezorgd en nu mocht ik nog een laatste keer voor hem zorgen.

Nog steeds vind ik de verzorging het mooiste onderdeel in de periode voor de begrafenis of crematie, waar ik veel tijd voor uittrek. Na het overlijden liggen mensen vaak in hun pyjama en zijn ze zelfs voor de familie onherkenbaar. Het geeft mij heel veel voldoening om mensen weer netjes aan te kleden en hun haar goed te doen. Ze worden weer een waardig mens. Ooit zei een dochter tegen mij: jij hebt ons onze moeder teruggegeven. Dat vind ik mooi. Dat is me altijd bijgebleven.”

Meedenken kosten begrafenis

Als uitvaartverzorgers zorgen wij ervoor dat uw afscheid persoonlijk en warm is, maar wij vinden het ook belangrijk om met u mee te denken over de kosten van een begrafenis of crematie in Landsmeer. Zo kan de keuze voor een goedkopere locatie zoals het buurthuis op de Van Beekstraat of in café De Driesprong, een uitvaart soms minder duur maken en toch warm en persoonlijk. Bijvoorbeeld omdat de overledene daar veel tijd heeft doorgebracht of de voorkeur had voor een informeel afscheid.

Mogelijkheden begraven Landsmeer

Wij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden rondom een begrafenis in Landsmeer. Wij kennen de mensen en zijn op de hoogte van sfeervolle alternatieve manieren en locaties om afscheid te nemen.

Begraafplaats Landsmeer

De Gemeente Landsmeer beheert twee openbare begraafplaatsen. Een daarvan bevindt zich aan het Zuideinde in het dorp zelf. De andere is gevestigd in Purmerland. In Landsmeer kunt u kiezen tussen een algemeen graf, een particulier graf, een urnengraf, een urnenwand en een strooiveld. Ook heeft Landsmeer een uitvaartcentrum, waar u voor de begrafenis of crematie kunt condoleren, opbaren of een ceremonie kunt houden.

Crematie in Landsmeer

Uiteraard kunnen wij u ook helpen met een sfeervolle crematie regelen in Landsmeer. Net zoals bij een begrafenis, is het helemaal aan u en uw wensen op welke manier u het afscheid wilt vormgeven. U kunt kiezen voor een traditionele uitvaartdienst in een crematorium dat voor u het beste aanvoelt. Landsmeer heeft zelf geen crematorium, voor een crematie kunt u gebruik maken van een locatie buiten het dorp. In onderstaand overzicht vindt u de verscihllende locaties. Wij hebben van de crematoria waar onze families het meest gebruik van maken een korte beschrijving van onze ervaringen:

  • Crematie en begrafenis: De Nieuwe Noorder, Buikslotermeerdijk 83 te Amsterdam

Het lichte en moderne karakter van Crematorium De Nieuwe Noorder is van grote invloed op de sfeer van een crematie of afscheid in Amsterdam-Noord. De locatie ligt prachtig in een groene omgeving en aan het water, tussen de stad en het dorp in. Door het gebruik van veel glas en natuurlijke materialen heeft de relatief kleine aula toch een hele ruimtelijke uitstraling. Het licht geeft het afscheid letterlijk en figuurlijk lucht tijdens het afscheid wat vaak emotioneel beladen is. Ook de koffiekamer is modern ingericht en wat een voordeel kan zijn is dat er op het terrein ook een uitvaartcentrum is, waardoor de opbaring, plechtigheid, condoleance en crematie op hetzelfde terrein mogelijk is. Bij De Nieuwe Noorder is het op bepaalde tijden en in overleg met het crematorium mogelijk om samen met de overledene naar de crematieruimte te lopen.

  • Crematie in  Purmerend, Purmerweg 92 te Purmerend

Crematorium Purmerend heeft een aula die ruimte biedt aan honderd mensen die willen zitten en er kunnen ook nog eens honderd mensen staan. De aula is gevoelsmatig wat aan de krappe kant en heeft weinig lichtinval. Als uitvaartverzorgers in Landsmeer, vinden wij het wel belangrijk dat er genoeg licht is, omdat dat van invloed is op de sfeer van het afscheid. Als u gevoelig bent voor sfeer, dan is het goed om daar even rekening mee te houden. De koffiekamer biedt in tegenstelling tot de aula, ruimte voor ongeveer honderd mensen. En mocht u veel belangstellenden verwachten die met de auto naar de crematie komen, weet dan dat er weinig ruimte is om te parkeren.

  • Crematie in Zaanstad, Wibautstraat 282 te Zaandam

In Crematorium Zaanstad vindt u alle dienstverlening voor een crematie onder een dak. Er is een grote aula met honderdvijftig zitplaatsen en nog zo’n driehonderd staanplaatsen. De vele ramen en het karakteristieke blauwe glas achter de kist van de overledene houden de ruimte toch intiem. Er zijn twee grote koffiekamers waar na de crematieplechtigheid de condoleance kan worden gehouden. Er is ook een kleine familie aula voor een crematie met maximaal dertig mensen. Deze ruimte is extra intiem en biedt de mogelijkheid om heen en weer te lopen naar de koffiekamer voor de condoleance. Ook zijn er mogelijkheden voor opbaringen en mocht u afscheid willen nemen met minder dan tien personen, dan is daar een speciale familiekamer voor. Het crematorium in Zaanstad ligt op een industrieterrein. Dus als u de omgeving belangrijk vindt voor de sfeer van het afscheid, dan is het verstandig om van tevoren even bij Crematorium Zaanstad langs te gaan.

  • Crematie in Westgaarde, Ookmeerweg 275 in Amsterdam
  • Crematie in De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 in Amsterdam
  • Crematie in Hoorn, Berkhouterweg 26 in Hoorn
  • Crematie in Schagen, Haringhuizerweg 3 in Schagen
  • Crematie in Alkmaar, Meerweg 11 in Alkmaar
  • Crematie in Heerhugowaard, Krusemanlaan 5 in Heerhugowaard

Soms geven families aan dat zij het fijn vinden om het afscheid in Landsmeer te laten plaatsvinden, omdat de overledene zich daar zo thuis voelde. U kunt er dan bijvoorbeeld aan denken om de dienst en condoleance in Landsmeer te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om op een mooie locatie met familie en vrienden samen te kunnen zijn, denk bijvoorbeeld aan het Buurthuis of De Driesprong om vervolgens met de overledene naar het crematorium te rijden. Het uitzwaaien van de rouwwagen, eventueel door een erehaag van belangstellenden of omlijst met bellenblaas, door vrienden en familie, kan dan ook heel erg mooi en troostrijk zijn.

Uitvaartverzorging Landsmeer: details en rituelen

Lievelingsbloemen van de overledene zorgen voor een persoonlijke sfeer in uitvaartcentrum Landsmeer

Wij vinden het belangrijk dat onze uitvaartbegeleiders veel aandacht schenken aan details, sfeer en eventueel afscheidsrituelen. Een kerkelijke uitvaart kent veel rituelen, zoals gebeden, zang en een preek. Die rituelen geven houvast en troost. Tegenwoordig zijn steeds minder mensen verbonden aan een kerk, maar het is wel fijn om de troost en houvast te behouden. Onze uitvaartverzorging in Landsmeer helpt u om zelf invulling te geven aan afscheidsrituelen.

Hierbij kunt u denken aan het zelf maken van een rouwboeket. Wanneer u de tijd neemt om met de lievelingsbloemen van de overledene een mooie samenstelling te maken, draagt dat bij aan het verwerkingsproces. Bloemen nemen vaak een belangrijke plaats in tijdens een crematie of begrafenis. Ze hebben de kracht te zeggen wat soms moeilijk in woorden is uit te drukken en werken verzachtend op het verdriet van de nabestaanden. Onze uitvaartbegeleiders in Landsmeer werken samen met lokale bloemisten, die er alles aan doen om de begrafenis of crematie zo mooi mogelijk te maken. Samen met u doen zij er alles aan om de bloemen recht te laten doen aan het leven van de overledene.

Bloemisterij Zijlstra verzorgt met vakmanschap en liefde de bloemen voor een crematie in Landsmeer

Bloemisterij Zijlstra in Landsmeer: ,,Wij merken dat mensen het heel fijn vinden om zelf de bloemen uit te zoeken voor een crematie of begrafenis. Die keuze is vaak heel persoonlijk. Daarnaast is het voor een afscheid gewoon heel belangrijk dat het een prachtig bloemstuk is. Dat doet ze goed.”

Uitvaartkosten Landsmeer

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen, maar ook door het lokale prijsniveau. Een begrafenis of crematie in Landsmeer verloopt en kost niet hetzelfde als een begrafenis of crematie in Groningen. Het kan zijn dat het belangrijk voor u is om een passende voorziening te treffen om de uitvaartkosten in Landsmeer te dekken. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn.

Indien u informatie wilt over de kosten van een uitvaart, dan informeren wij u daar graag over. Wij bieden u een vrijblijvend en kosteloos voorgesprek aan. We komen bij u thuis, of als u dat prettiger vindt kunnen we dit ook bij ons op kantoor bespreken.

Wij zetten de uitvaartkosten in Landsmeer helder voor u op papier