een moderne kist met veel hoekige aspecten

Kisten

Uitvaartkisten horen niet alleen mooi te zijn, maar ook te voldoen aan specifieke eisen. Wij hebben hoogwaardige en moderne uitvaartkisten voor u. Ze worden ecologisch verantwoord geproduceerd. De kisten zijn verkrijgbaar in veel modellen en gemaakt van verschillende houtsoorten, fineer of andere materialen. Massief eikenhout, eigentijds steigerhout, kersenhout, beukenhout, populierenhout en vurenhouten uitvaartkisten. Niet alleen de houtsoort kiest u zelf, ook de verschillende afwerkingen en combinaties. Denk hierbij aan het aantal grepen en de afmetingen, de hoogte en breedte, maar ook de keuze voor een vlak of verhoogd deksel. Onze kisten kunnen in elke kleur gespoten worden. Ook kunt u de blankhouten soorten zelf beschilderen. Bijvoorbeeld met schoolbordkrijt, zodat de belangstellenden tijdens de uitvaart hierop een persoonlijke boodschap kwijt kunnen. Wij geven u graag persoonlijk en deskundig advies.

Ook de bekleding van de kist kunt u kiezen. Satijn glimt en heeft een luxe, beetje plechtige uitstraling. Wordt vaak gekozen voor oudere dames. Als oma een echt ‘satijntypetje’ was dan. Beetje ‘Volendams’ of ‘Jordanees’. Katoenen en linnenbekleding zijn natuurlijker. U kunt bekleding in meerdere kleuren kiezen. Meestal wordt cremekleurig of wit gekozen. Natuurlijk kunt u de kist persoonlijker maken door een eigen dekentje of kussen te gebruiken.

Tegenwoordig zijn er ook manden en met stof beklede uitvaartkisten. Hierin kunt u kiezen uit meerdere fleurige dessins. Deze kisten voelen zacht en warm aan.

Vaak worden net voordat de kist gesloten wordt er nog wat persoonlijke dingen in gelegd. Foto’s, tekeningen, een knuffeltje …
Om de kist te sluiten kunt u meerdere knoppen kiezen. Wij hebben bijvoorbeeld knoppen in de vorm van een grote vlinder. Deze zijn van blank hout en kunnen worden beplakt en beschilderd. Voor kleinkinderen een mooie, belangrijk werkje.

Het is mogelijk om zelf een kist te maken. Daar zijn strenge regels en voorschriften aan verbonden. Wij kunnen u informeren en met u meedenken over de mogelijkheden hiertoe.

U kunt hieronder onze kistenbrochure bekijken, mocht u de huidige prijslijst willen ontvangen dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.