een grafsteen: 2 harten

Gedenktekens

De echte herinnering aan de overledene zit natuurlijk in het hart. Om een tastbare gedenkplaats te hebben markeren nabestaanden de laatste rustplaats van hun geliefden graag met een gedenkteken als blijvende herinnering. Er is vandaag de dag een uitgebreide keuze uit vormen en steensoorten en andere materialen, zoals metaal, glas en hout.
Onze ervaring leert dat veel mensen die een gedenkteken zoeken niet goed weten wat er mogelijk is. Wij kunnen u daar natuurlijk bij helpen.
U kunt kiezen uit bestaande modellen, maar u kunt ook kiezen voor een uniek exemplaar, dat u bijvoorbeeld laat ontwerpen door een kunstenaar.

Na de uitvaart zullen er waarschijnlijk folders van steenhouwers naar u worden gestuurd voor het leveren van een grafsteen of voor het verzorgen van de inscriptie. Wij hebben de ervaring dat er grote kwaliteitsverschillen bestaan tussen de diverse bedrijven die zich meestal ongevraagd melden, zowel in het geven van advies als in de uitvoering.
Wij hebben een boek met voorbeelden van wat er mogelijk is en dat we bij u achterlaten, zodat u thuis rustig kunt bekijken wat u aanspreekt. Indien gewenst maken we voor u een afspraak met een kwaliteitssteenhouwer, die u geheel vrijblijvend en kosteloos advies kan geven en een offerte voor u kan maken. U kunt deze bezoeken in een toonzaal of zij komen bij u thuis. In een toonzaal krijgt u een indruk van materiaalsoorten, maar ook van vormen en toepassingen. In een gesprek kunt u aangeven wat u zou willen. Uiteraard wordt u geinformeerd over prijzen, voorschriften en bepalingen voor een gedenkteken.

Afhankelijk van de steensoort en de gewenste vorm van het gedenkteken duurt het leveren en plaatsen van een nieuwe steen vaak minimaal zo´n zes weken.