Crematie in Broek in Waterland

Definitief afscheid nemen van iemand van wie u houdt, is bijzonder moeilijk. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk door deze periode voor de begrafenis of crematie heen te helpen. Met veel gevoel en inlevingsvermogen zorgen wij ervoor dat u op een persoonlijke manier afscheid kunt nemen. Wij geloven dat een mooie, persoonlijke begrafenis of crematie recht doet aan het leven van de overledene en u troost kan bieden op momenten dat u het zwaar heeft in de periode na de uitvaart.

Tootje Uitvaartbegeleider-uitvaartverzorging de Vries

Tootje: ,, Mij inleven in de familie, hen aanvoelen, hun behoeftes en wensen vervullen vind ik heel mooi om te doen. Binnen Uitvaartverzorging De Vries krijg ik alle tijd die nodig is om de families te begeleiden bij een begrafenis of crematie.”

Samen de begrafenis regelen

Een overlijden zorgt ervoor dat u in korte tijd belangrijke en emotionele beslissingen moet nemen. Wij helpen u om deze beslissingen weloverwogen te kunnen nemen. Wij staan dag en nacht voor u klaar en u kunt alles rondom het regelen van de begrafenis of crematie in Broek en Waterland aan ons toevertrouwen. Tegelijkertijd betrekken we u en uw familie zo actief mogelijk bij het regelen van de begrafenis of crematie en alles wat daarbij komt kijken. Door goed naar u te luisteren en veel persoonlijke aandacht, organiseren we samen een warm afscheid in lijn met de persoonlijkheid van de overledene.

Voor de crematie

Wij luisteren goed naar de familie, maar verzorgen ook de overledene met veel liefde en respect. Vanwege onze ruime ervaring, kunnen wij onze volle aandacht geven aan de families waar wij mee mogen werken. Zo kregen wij eens van een familie te horen dat zij het zo lief vonden dat Tootje, die de verzorging deed, praatte tegen de overleden vader tijdens het aankleden.

Uitvaartbegeleider Broek in Waterland

Tootje is een van de uitvaartbegeleiders van Uitvaartverzorging De Vries die veel ervaring heeft in Broek in Waterland en goed op de hoogte is van wat er allemaal mogelijk is. Zij heeft een warme persoonlijkheid en zij voelt goed aan wat families nodig hebben in de periode voorafgaand aan de uitvaart.

Tootje: ,,Het is heel bijzonder dat je binnen een familie, in korte tijd, een band kan opbouwen. Zij geven mij het vertrouwen, waardoor ik veel voor de nabestaanden kan betekenen. Dat geeft mij veel voldoening en de nabestaanden zijn dankbaar. Dat is voor mij de ideale combinatie. Na de intense dagen voorafgaand aan de begrafenis of crematie, mis ik het contact dat we hadden. Daarom breng ik met regelmaat na afloop van de uitvaart nog even een bezoekje of stuur ik een appje of een kaartje.

Ik vind het heel belangrijk dat de nabestaanden bij een begrafenis of crematie doen wat goed voelt en wat bij de overledene past. Ik vind wat standaard of gebruikelijk is niet belangrijk. Het gaat erom dat het bij de familie past.  Ook de verzorging vind ik mooi en ik probeer altijd of we een manier kunnen vinden om het samen met de familie te doen. In eerste instantie is er vaak twijfel, maar als zij er toch bij zijn geweest, geven families vaak aan dat zij het als heel waardevol hebben ervaren. Mensen kunnen veel meer dan dat zij denken.

Als uitvaartbegeleider kan ik mezelf zijn. Ik ben toegankelijk en open, waardoor ik in korte tijd een band met de nabestaanden kan opbouwen. Er wordt weleens gezegd: Tootje, jij bent onzichtbaar zichtbaar aanwezig. Dat vind ik een prachtig compliment. Uitvaartzorg gaat niet om mij, maar om de nabestaanden.”

Meedenken kosten begrafenis

Als uitvaartverzorger zorgen wij ervoor dat uw afscheid persoonlijk en warm is, maar wij vinden het ook belangrijk om met u mee te denken over de kosten van een begrafenis of crematie in Broek in Waterland. Zo kan de keuze voor een thuisopbaring, een uitvaart soms minder duur maken en toch warm en persoonlijk. Daarnaast bieden wij kosteloos onze ‘gezinsrouwwagen’ ter beschikking, omdat wij het belangrijk vinden dat u altijd de mogelijkheid heeft om ook de laatste rit samen te zijn.

Mogelijkheden begraven Broek in Waterland

Uitvaartverzorging De Vries heeft vijfentwintig jaar ervaring met begrafenissen in Broek en Waterland. Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden, kennen de mensen en zijn op de hoogte van sfeervolle alternatieve manieren om afscheid te nemen. Voor iemand die bijvoorbeeld bij leven gek was op varen, is het mogelijk om met de kist over het water aan te komen bij de Dorpskerk. Dit is een prachtige en vredige manier om een overledene te vervoeren, helemaal in Broek in Waterlandse stijl. Bovendien kunt u, net zoals als in onze ‘gezinsrouwwagen’, vaak met de hele familie op de boot wat voor een knusse laatste vaart zorgt. Soms is er zelfs de mogelijkheid om muziek te draaien op de boot met een klein hapje en drankje. Ook kunt u kiezen voor een sfeervolle afscheidsceremonie in de Broekerkerk of de condoleance laten plaatsvinden in het Broekerhuis.

Uitvaart-Broek-in-Waterland

Begraven in Broek in Waterland op de karakteristieke begraafplaats midden in het dorp.

Begraafplaats Broek in Waterland

De gemeente Waterland heeft acht gemeentelijke begraafplaatsen en Broek in Waterland heeft er daar een van. Deze begraafplaats, op een mooie centrale locatie in het dorp, is alleen bedoeld voor mensen die in de gemeente Waterland wonen of woonden en personen die in Waterland zijn geboren of overleden. Wanneer u uw familie wilt begraven in Broek in Waterland dan kunnen wij dat als begrafenisondernemer uiteraard voor u regelen.

Crematie in Broek in Waterland

Uiteraard kunnen wij u ook helpen met een sfeervolle crematie regelen in Broek in Waterland. Net zoals bij een begrafenis, is het helemaal aan u en uw wensen op welke manier u het afscheid wilt vormgeven. U kunt kiezen voor een traditionele uitvaartdienst in een crematorium dat voor u het beste aanvoelt. Voor een crematie in Broek in Waterland kunt u helaas niet terecht in het prachtige dorp zelf. Wij zullen daarvoor een crematie regelen in de omgeving, zoals De Nieuwe Noorder in Amsterdam Noord, Purmerend of Hoorn. In onderstaande kunt u vinden uit welke crematoria u kunt kiezen. Wij hebben van de crematoria waar onze families het meest gebruik van maken een korte beschrijving van onze ervaringen:

De Nieuwe Noorder ligt prachtig in het groen en aan de rand van het water, tussen Amsterdam Noord en Landsmeer in. Na de verbouwing in 2013 heeft De Nieuwe Noorder een lichte en moderne uitstraling. Door het gebruik van glas en natuurlijke materialen, geeft de relatief kleine aula toch een ruimtelijk gevoel. De lichtinval geeft vooral bij mooi weer, een mooie sfeer aan de plechtigheid voor een begrafenis of crematie. Ook de koffiekamer is modern ingericht en wat een voordeel kan zijn is dat er op het terrein ook een uitvaartcentrum is, waardoor de opbaring, plechtigheid, condoleance en crematie op hetzelfde terrein mogelijk is. Bij De Nieuwe Noorder is het helaas nog niet mogelijk om samen met de overledene naar de crematieruimte te lopen. Dat kan alleen op bepaalde tijden en in overleg met het crematorium.

  • Crematie in Purmerend, Purmerweg 92 te Purmerend

De aula in het Crematorium Purmerend biedt ruimte aan ongeveer tweehonderd personen, waarvan er honderd genodigden kunnen zitten en er voor de rest van de gasten ruimte is om te staan. Ondanks dat de ruimte niet echt klein is, maakt het toch een wat krappe indruk. Onze ervaring is, dat het aangenaam kan zijn om de plechtigheid in een lichte ruimte te kunnen houden. Als u gevoelig bent voor sfeer, is het goed om van tevoren even bij dit crematorium te gaan kijken. In Purmerend is het verstandig om met het openbaar vervoer of de fiets naar het crematorium te komen, aangezien er weinig parkeergelegenheid is.

  • Crematie in Zaanstad, Wibautstraat 282 te Zaandam

In Crematorium Zaanstad is het de ontwerpers van het pand gelukt om ruimte te bieden aan een groot aantal gasten en toch een intieme sfeer te behouden. De aula heeft honderdvijftig zitplaatsen en nog eens ongeveer driehonderd staanplaatsen. De vele ramen en het karakteristieke blauwe glas achter de kist van de overledene houden de ruimte gevoelsmatig kleinschalig. Daarnaast hebben zij ook mogelijkheden voor een wat kleinere bijeenkomst of zelfs een familiekamer, als u afscheid wilt nemen met maximaal tien personen. Mocht u de ligging van het crematorium belangrijk vinden, dan is het goed om van tevoren even bij het crematorium langs te gaan, omdat het zich op een industrieterrein bevindt.

  • Crematie in Westgaarde, Ookmeerweg 275 te Amsterdam
  • Crematie in De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 te Amsterdam
  • Crematie in Hoorn, Berkhouterweg 26 te Hoorn
  • Crematie in Schagen, Haringhuizerweg 3 te Schagen

Afscheid in Broek in Waterland

Soms geven families aan dat zij het fijn vinden om het afscheid in Broek in Waterland te laten plaatsvinden, omdat de overledene zich daar zo thuis voelde. U kunt er dan bijvoorbeeld aan denken om de dienst en condoleance in Broek in Waterland te houden en de crematie of begrafenis elders. Sommige mensen kiezen ervoor om op een mooie locatie met familie en vrienden samen te kunnen zijn, denk bijvoorbeeld aan Het Broeker Huis om vervolgens in onze familierouwwagen met de overledene naar het crematorium te rijden. De auto uitzwaaien, eventueel met ballonnen en bellenblaas, door vrienden en familie kan dan heel erg mooi en troostrijk zijn.

Lievelingsbloemen geven een persoonlijke touch aan het afscheid in een uitvaartcentrum

Wij vinden het belangrijk dat onze uitvaartverzorgers tijdens de periode veel aandacht schenken aan details, sfeer en eventueel afscheidsrituelen. Een kerkelijke uitvaart kent veel rituelen, zoals gebeden, zang en een preek. Die rituelen geven houvast en troost. Maar steeds meer minder mensen zijn verbonden aan een kerk, maar het is wel fijn om de troost en houvast te behouden. Onze uitvaartverzorging helpt u om zelf invulling te geven aan afscheidsrituelen tijdens of voorafgaand aan de begrafenis of crematie in Broek en Waterland.

Hierbij kunt u denken aan het zelf maken van een rouwboeket om tijdens de crematie op of bij de kist te leggen. Wanneer u de tijd neemt om met de lievelingsbloemen van de overledene een mooie samenstelling te maken, onderstreept u wie de overledene was, zonder dat u daarover hoeft te praten. Of wanneer u bij een opbaring in Broek in Waterland een kaarsje aansteekt, zorgt u voor een moment van bezinning, terwijl u de overledene in het licht zet.  Onze uitvaartverzorgers hebben veel ervaring en zullen snel herkennen welke rituelen passend zijn bij uw familie.

,,Wij gingen de uitvaart regelen in Broek in Waterland van een man die een enorme passie had voor oud hout. In zijn schuur had hij een enorme verzameling opgebouwd, van hout uit oude panden of bijzondere objecten. Daar kunnen wij als uitvaartverzorgers iets moois van maken. De familie heeft besloten om van het oude hout zelf een kist te maken en we hebben de plechtigheid gehouden in ‘zijn’ schuur. Op die manier geven we met iets wat past bij het leven van de overledene, het afscheid extra gewicht en betekenis.”

Uitvaartkosten Broek in Waterland

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen, maar ook door het lokale prijsniveau. Een samenzijn rondom een begrafenis of crematie in Broek in Waterland verloopt en kost niet hetzelfde als bij een begrafenis of crematie in Groningen. Het kan van belang zijn om een passende voorziening te treffen om de uitvaartkosten van een begrafenis of crematie in Broek in Waterland te dekken. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn.

Uitvaartverzorging De Vries geeft jaarlijks de lokale prijzen door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit onze regio worden de uitvaartverzekeringen van Nuvema dan ook gebaseerd op de hier geldende prijzen voor een begrafenis of crematie. Hierdoor wordt een op maat gemaakte uitvaartverzekering aangeboden die én aansluit bij de persoonlijke wensen voor een begrafenis of crematie én bij de lokale uitvaartkosten.

Wij zetten de uitvaartkosten in Broek in Waterland helder voor u op papier


Bij Lifetri (voorheen Nuvema) kunt u, net als bij vele andere partijen op internet, de premie van een uitvaartverzekering berekenen. De Consumentenbond benadrukt in haar onderzoeken altijd de kwaliteit van de uitvaartverzekering van Lifetri.