Crematie in de Middenbeemster

Afscheid nemen van iemand van wie u houdt, is niet makkelijk. Het team van Uitvaartverzorging De Vries doet er alles aan om u zo goed mogelijk door deze moeilijke periode voor de begrafenis of crematie heen te helpen. Zodat u ondanks het verdriet, toch tevreden op het afscheid terug kunt kijken.

Marco de Vries

,,Het zijn de kleine dingen waar ik tijdens een afscheid veel waarde aan hecht. Ik heb oog voor de manier waarop de familie en de belangstellenden worden ontvangen, hoe de bloemen en eventuele kaarsen worden gepresenteerd en of iedereen op de gewenste manier afscheid kan nemen.”

Begrafenis: aandacht voor mooie momenten

Door onze ruime ervaring en ons natuurlijke inlevingsvermogen, organiseren we een begrafenis of crematie in Middenbeemster, die bij u past. Bij het overlijden van een dierbare verliest u niet alleen een partner, ouder, kind, broer of zus, maar misschien ook het samen thee drinken op zondag, sporten of ‘de eendjes voeren’. Wij geloven dat het voor een begrafenis regelen belangrijk kan zijn om aandacht te besteden aan de mooie momenten die u samen heeft gekend, waardoor u op een persoonlijke en warme manier afscheid kunt nemen. Uitvaartverzorging De Vries werkt samen met lokale partners die dat begrijpen en er alles aan doen om uw wensen voor een mooie crematie of begrafenis zo prettig en mooi mogelijk te realiseren.

Uitvaart in Middenbeemster

Voor het team van Uitvaartverzorging De Vries is het belangrijk dat uw wensen tijdens een begrafenis of crematie centraal staan. Wij koesteren de tijd die u nodig heeft, geven u oprechte aandacht en betrekken u alle aspecten van de begrafenis die u kunnen helpen uw verlies beter te verwerken. Na een overlijden komt er veel op u af en het kan soms lijken alsof u weinig tijd heeft om alles rondom de begrafenis te regelen. Als uitvaartondernemer in Middenbeemster hebben wij inmiddels veel ervaring en kennis van de mogelijkheden rondom een begrafenis of crematie in de regio, waardoor wij het mogelijk maken om u in een kort tijdsbestek toch alle rust en ruimte te geven die u nodig heeft.

Tootje ,, Als uitvaartverzorger in Middenbeemster is het voor mij belangrijk dat er op een respectvolle manier afscheid van het leven kan worden genomen. Iedereen verdient dat. De verzorging van een overledene gaat mij aan het hart. Het doet mij goed om iemand te wassen, de haren te verzorgen en het gezicht op te maken. Het zorgt ervoor dat nabestaanden rustig nog een laatste keer bij de overledene kunnen zijn.

Voor een mooie crematie of begrafenis, zijn kleine details vaak van groot belang. Ik probeer altijd te achterhalen waar de overledene van hield tijdens zijn of haar leven. Voor iemand die erg van kaarsen hield, ga ik op zoek naar extra bijzondere kaarsen. Hield iemand van tuinieren, leg ik een bloemetje op het kussen. Ik krijg na de crematie of begrafenis vaak te horen dat families dat heel erg waarderen.

In Middenbeemster hebben we niet zoveel locaties waar we kunnen opbaren. Maar de locaties die we hebben zijn wel bijzonder mooi. In de Beemsterkerk hebben we de ‘Stovenkamer’. Dat is een knusse betegelde ruimte, waar vroeger de stoven werden geprepareerd om de voeten van de dames warm te houden tijdens de dienst. Nu kunnen we daar opbaren en afscheid nemen. In ‘De Keyzerin’, de moderne nieuwbouwlocatie naast de kerk, zijn ook mogelijkheden. En de dominee is een superlieve man, die het niet uitmaakt of je gelovig bent of niet. Hij verzorgt voor iedereen uit het dorp een prachtige dienst.”

Met oog voor detail zorgen wij voor een persoonlijke begrafenis of crematie in Middenbeemster

Kosten begrafenis

Als begrafenisondernemer in Middenbeemster zorgen wij ervoor dat de begrafenis of crematie persoonlijk is, maar wij willen het afscheid ook betaalbaar houden. Wij geloven dat u in de mogelijkheid moet kunnen zijn om bewuste keuzes te kunnen maken. Wij denken dan ook graag met u mee over de kosten van de begrafenis of de crematie, zodat u alleen betaalt voor waar u behoefte aan heeft.

Meedenken

Door onze ruime ervaring kunnen wij goed inschatten wat voor u van waarde zou kunnen zijn en wat niet. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een advertentie in een landelijk dagblad. Dit brengt vaak hele hoge uitvaartkosten met zich mee, terwijl het bereik klein kan zijn en weinig aan de uitvaart, begrafenis of crematie toevoegt. Wilt u toch een advertentie, dan kan een lokale of regionale krant een goed alternatief zijn. Ook is het vaak mogelijk een mooie informele locatie uit te zoeken voor minder geld, wat u dan voor extra uitgebreide consumpties zou kunnen gebruiken.

Begraven in Middenbeemster

In Middenbeemster is een algemene begraafplaats en een strooiveld aanwezig. Ook kunt u urnen bijzetten in een urnengraf of in de urnenmuur. De gemeente berekent kosten voor begraven in Middenbeemster. De huur van het graf en het onderhoud van begraafplaats worden ook in rekening gebracht.

Crematie regelen in Middenbeemster

Middenbeemster heeft geen eigen crematorium, waardoor er in Middenbeemster geen crematie kan plaatsvinden. Dat betekent dat u voor een crematie zult moeten uitwijken naar een locatie in de buurt. Uiteraard kunnen wij u adviseren welk crematorium het beste bij u past. Want net zoals bij een begrafenis, is het belangrijk dat een crematie aan uw wensen voldoet en dat het goed aanvoelt. In Noord-Holland kunt u voor een crematie terecht op meerdere locaties. Hieronder treft u ze aan, met een korte beschrijving van onze ervaringen als begrafenisondernemer in Middenbeemster, van locaties die door onze families het meest bezocht worden.

  • Crematie in  Purmerend, Purmerweg 92 te Purmerend

Crematorium Purmerend heeft een aula met honderd zitplaatsen en evenveel staanplaatsen. De aula is wat aan de kleine kant en heeft weinig lichtinval. Lichtinval vinden wij als uitvaartverzorgers in Middenbeemster belangrijk, omdat het de plechtigheid letterlijk en figuurlijk wat lichter maakt. De aula kan gebruikt worden voor een zowel een begrafenis als een crematie, die op hetzelfde terrein plaatsvinden. De koffiekamer biedt ruimte aan ongeveer honderd genodigden. Wanneer u veel mensen verwacht die met de auto komen, is het handig om er rekening mee te houden dat er weinig parkeergelegenheid is.

  • Crematie in Zaanstad, Wibautstraat 282 te Zaandam

In Crematorium Zaanstad vindt u alle dienstverlening voor een crematie onder een dak. Er is een grote aula met hondervijftig zitplaatsen en nog zo´n driehonderd staanplaatsen. De vele ramen en het karakteristieke blauwe glas achter de kist van de overledene houden de ruimte toch intiem. Er zijn twee grote koffiekamers waar na de crematieplechtigheid de condoleance kan worden gehouden. Er is ook een kleine familie aula waar een crematie kan worden gehouden voor maximaal vijfendertig mensen. Deze ruimte is extra intiem en biedt de mogelijkheid om heen en weer te lopen naar de koffiekamer voor de condoleance. Ook zijn er mogelijkheden voor opbaringen en mocht u afscheid willen nemen met minder dan tien personen, dan is daar een speciale familiekamer voor. Het crematorium in Zaanstad ligt op een industrieterrein. Dus als u de omgeving belangrijk vindt voor de sfeer van het afscheid, dan is het verstandig om van tevoren even bij Crematorium Zaanstad langs te gaan.

  • Crematie in De Nieuwe Noorder, Buikslotermeerdijk 83 te Amsterdam
  • Crematie in Westgaarde, Ookmeerweg 275 te Amsterdam
  • Crematie in De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 te Amsterdam
  • Crematie in Hoorn, Berkhouterweg 26 te Hoorn
  • Crematie in Schagen, Haringhuizerweg 3 te Schagen
  • Crematie in Alkmaar, Meerweg 11 in Alkmaar
  • Crematie in Heerhugowaard, Krusemanlaan 5 in Heerhugowaard.

Soms geven families aan dat zij het fijn vinden om het afscheid in Middenbeemster te laten plaatsvinden, omdat de overledene zich daar zo thuis voelde. U kunt dan beslissen om een condoleance in Middenbeemster te houden en op een mooie informele locatie afscheid te nemen van de overledene. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voormalig Herenhuis, nu restaurant Brasa. De rouwwagen na afloop uitzwaaien, eventueel met ballonnen en bellenblaas, door vrienden en familie kan dan heel erg mooi en troostrijk zijn.

Lokale uitvaartverzorging

Uitvaartverzorging De Vries maakt iedere uitvaart waardevol, door u veel tijd en oprechte aandacht te geven. Als lokale uitvaartondernemer kiezen wij dan ook nauwkeurig onze samenwerkingspartners uit. Wij werken daarom zoveel mogelijk met partners uit de buurt, die net als wij, hun alleruiterste best doen een begrafenis of crematie in Middenbeemster zo aangenaam en mooi mogelijk te maken.

Uw uitvaartbegeleider in Middenbeemster helpt u met een informele sfeer bij de uitvaart, mocht u dat willen.

Steeds vaker kiezen nabestaanden ervoor om de traditionele ‘koffie en cake’ te vervangen voor met zorg een aandacht bereide hapjes en drankjes, passend bij de wensen van de overledene of nabestaanden. Wij hebben gemerkt dat dat niet alleen zorgt voor een sfeervolle invulling van de plechtigheid, maar dat samen eten ook troost kan bieden aan rouwenden als woorden te kort schieten.

Peggy Verkerk van Peggy’s Finest High Tea: ,,Voor mij is het belangrijk dat mensen op een prettige manier samen kunnen zijn en ik het ze zoveel mogelijk naar de zin maak. Ik heb gemerkt dat mijn catering na een begrafenis of crematie voor een informele sfeer zorgt. Nabestaanden kunnen daardoor op een ongedwongen manier hun verdriet delen of juist mooie herinneringen ophalen. De huiselijke aankleding van het buffet verrast de families, waardoor de gesprekken op een natuurlijke manier minder beladen en plechtig worden.”

De lievelingsbloemen van een overledene geven het uitvaartcentrum een persoonlijk karakter.

Bloemen houden van mensen, zo luidt het gezegde. Tijdens een uitvaart lijkt dat soms ook echt zo te zijn. Ze hebben de kracht te zeggen wat soms moeilijk in woorden is uit te drukken en werken verzachtend op het verdriet van de nabestaanden. De uitvaartbegeleiders van Uitvaartverzorging De Vries werken samen met lokale bloemisten. Samen met u doen ze hun best om een mooi rouwboeket samen te stellen, die bijdraagt aan de sfeer van de begrafenis of crematie.

Uitvaartkosten Middenbeemster

Een begrafenis of crematie in Middenbeemster verloopt anders en brengt andere uitvaartkosten met zich mee als een begrafenis of crematie in Maastricht. Naast de individuele uitvaartwensen zijn ook de lokale kosten verschillend. Uiteraard wijzen wij u vooraf op de kosten, zodat u niet tijdens of na de uitvaart voor verrassingen komt te staan. Ook kunnen wij u adviseren op het gebied van de mogelijkheden met de door u afgesloten verzekeringen. Ook als uw uitvaart nog niet in de nabije toekomst plaats gaat vinden, kunt u ons vrijblijvend om advies vragen, zodat uw nabestaanden alles goed kunnen regelen. U vindt hier onze contactgegevens.

Wij zijn altijd vooraf transparant over de uitvaartkosten in Middenbeemster