Wat te doen bij een overlijden

Na het overlijden van een dierbare, komt er op een emotioneel moment, meteen veel op u af. Wij zullen alles binnen onze mogelijkheden doen om u op een rustige manier en stap voor stap naar de dag van de crematie of begrafenis te begeleiden. Allereerst is het belangrijk om vlak na het overlijden de laatste verzorging te doen. Bij het wassen en aankleden mag u aanwezig zijn of zelfs zelf doen. Als dat niet de wens is, kunnen wij dat uiteraard doen. Daarna kunt u beslissen op welke manier u afscheid wilt nemen. Wij nemen zoveel mogelijk zorgen die bij een overlijden komen kijken voor u uit handen.

Overlijden in het ziekenhuis

Bij een overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum zorgt het verplegend personeel vaak voor de eerste opvang en meestal stellen zij ook uw huisarts op de hoogte. Daarna is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt via 020-4657826. Wij zullen u dan als uitvaartondernemer telefonisch stap voor stap uitleggen wat er gaat gebeuren, welke mogelijkheden er zijn voor de begrafenis of crematie en wat u vast kunt klaarleggen voordat we bij u zijn voor de eerste bespreking.

Thuis overlijden

Wanneer uw dierbare thuis overlijdt, kunnen wij ook alles voor u regelen. Het is verstandig om ons en de huisarts zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van het overlijden. U kunt ons dag- en nacht bereiken op 020-4657826. Wij komen dan binnen korte tijd bij u thuis langs om uw dierbare te verzorgen en wij geven u de ruimte om daar op uw eigen manier invulling aan te geven. U hoeft niet direct te beslissen of u wilt meehelpen met de verzorging van uw dierbare bijvoorbeeld. U heeft nog tijd om daar rustig over na te denken. Op het moment dat wij bij u zijn, kunnen wij u daar meer uitleg over geven.

Als onze uitvaartbegeleider naar u onderweg is, kunt u vast de volgende spullen klaarleggen:

  • Kleding: misschien heeft u al nagedacht over welke kleding de overledene graag aan zou willen of heeft u daar afspraken over gemaakt. De meeste mensen kiezen voor kleding waar zij goede herinneringen aan hebben of kleding waarin de overledene graag gezien werd en zich prettig bij voelde.
  • Trouwboekje/paspoort: deze hebben wij nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de betreffende gemeente.
  • Eventueel ingevuld wensenformulier: als de uitvaartwensen zijn vastgelegd voor de uitvaart of begrafenis, kunnen deze duidelijkheid geven bij het bespreken van de uitvaart.
  • Adressenlijst van de mensen die een rouwkaart zullen ontvangen
  • Ideeën voor tekst op de rouwkaart; u heeft nog even de tijd voor de definitieve tekst op de rouwkaart, maar om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken voor de crematie of begrafenis is het goed om de kaart tijdig op de post te doen.
  • Uitvaartpolis(sen): om de uitvaartkosten goed in kaart te kunnen brengen en u niet voor onvoorziene kosten komt te staan, nemen wij graag uw uitvaartpolis door.

U kunt altijd bij ons terecht voor het verzorgen van de uitvaart, ook als u elders verzekerd bent. U bent vrij om de uitvaartondernemer te kiezen die bij u past.